Trollhättans Stad

Beskrivning
Miljöförvaltningen ansvarar för rådgivning, tillsyn och beslut och ska värna om en hållbar utveckling i Trollhättans kommun till gagn för miljön och människors hälsa och har också ansvaret för det strategiska arbetet inom förvaltningens verksamhetsområde.

Tillsynen är inriktad mot områdena avlopp, hälsa, livsmedel, miljö och natur. Förvaltningen har cirka 26 anställda och en nettoomslutning på cirka 8 mnkr.

Just nu pågår en översyn vad gäller framtida organisering och politisk styrning av miljöförvaltningen och i framtiden kan miljöförvaltningen komma att utgöras av ett miljökontor som del av en större förvaltning. Som ny chef kommer du att omgående involveras i det arbetet.  

Arbetsuppgifter
Trollhättans Stad söker nu en ledare som vill bidra till en fortsatt hållbar utveckling. I rollen som miljöchef kommer du i hög grad att samverka med andra verksamheter inom stadens organisation och med externa intressenter och myndigheter.

Du ansvarar för ekonomi, personal och verksamhet där du planerar, följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål. Du berör och tolkar lagstiftning som miljöbalken och livsmedelslagstiftningen i flera delar av arbetet. Med god service balanserar du myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet.

Du arbetar nära både medarbetare och förtroendevalda. Du fungerar som ett bollplank och ett kunskapsstöd och du företräder verksamheten i olika sammanhang.   

Kvalifikationer
Vi söker dig som högskole- eller universitetsexamen samt några års erfarenhet inom verksamhetsområdet. Du har dessutom flerårig chefserfarenhet, helst från politiskt styrd verksamhet.

Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera, entusiasmera, stötta och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling och uppföljning. Det är viktigt att du tänker strategiskt och har förmåga prioritera mellan olika ansvarsområden.

Du är en trygg ledare som stöttar ditt team och hjälper dem utvecklas samt är lyhörd och tydlig i din kommunikation och ditt ledarskap. Som person är du stabil och skapar bra relationer med dina kollegor. 

Omtanke, utveckling och livskvalitet är tre grundläggande värderingar som är viktiga för oss. Det är viktigt att även du känner att det är värderingar som du kan stå för.

Låter det här som en tjänst för dig?
Då är du välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/495
Kontakt
  • Ulrika Strandroth Frid, Stadsdirektör, 0520-49 79 46
  • Per Johansson, Personalchef, 0520-49 78 22
Facklig företrädare
  • Nås via Stadens växel, 0520-49 50 00
Publicerat 2017-09-18
Sista ansökningsdag 2017-10-16

Tillbaka till lediga jobb