Trollhättans Stad

Nu utökar vi enheten och söker därför ytterligare en socialsekreterare. Vill du göra skillnad för våra barn och unga? Nu söker vi en socialsekreterare till Trollhättans Stad. Vi erbjuder dig en viktig tjänst där du får en förstklassig introduktion, bra mentorskap samt god gemenskap i en stark grupp. Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Utredningsgruppen Barn och Unga tillhör verksamhetsområdet Familjestöd inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Gruppen består av 24 socialsekreterartjänster. Socialsekreterarna är idag uppdelade i tre team med varsin teamledare, inom kort kommer enheten att utökas med ytterligare en teamledare. Staden har väl utvecklade hemmaplansinsatser som arbetar med förändringsarbete.

Dina arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är handläggning enligt SoL och LVU med inriktning på barn och ungdomar 0-20 år, deras familjer och nätverk. Du ska utreda och bedöma barn och familjers resurser och biståndsbehov samt besluta om och följa upp olika insatser. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv och använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem. Vi erbjuder introduktion, goda möjligheter till fortbildning inom arbetsområdet, metodhandledning, processhandledning och trevlig arbetsgemenskap. Alla nyanställda får dessutom en mentor.

Kvalifikationer
Du ska vara socionom eller ha utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i barns utveckling och det är för dig en självklarhet med engagemang för barn som far illa och du ser barnets nätverk som en viktig resurs i förändringsarbetet. Du bör ha erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn/ungdomsvården samt av att arbeta med BBIC.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsformation
Tillsvidare 100% med tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/309
Kontakt
  • Mathias Engqvist, Enhetschef, 0520-49 71 30
  • Malin Hedelin, Områdeschef, 0520-49 72 22
Facklig företrädare
  • Vision, 0520-49 78 50
  • SSR , 0520-49 71 89
Publicerat 2018-06-05
Sista ansökningsdag 2018-07-15

Tillbaka till lediga jobb